Nagy Angéla

2018. február 12., 09:45
Pontozással nyer a kék sarok

Nagy Angéla sikere Debrecenben

 

62. alkalommal került megrendezésre a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 2018. február 7-10. között, Debrecenben.

A szerdai napot a sorsolás nyitotta ahol megtudtuk, hogy huszonkét országból, 132 versenyző lép ringbe az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A megnyitó ünnepségen részt vett Erdei Zsolt („Madár”) világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó, aki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelenlegi elnöke és Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A férfiak kilenc, a nők négy súlycsoportban versenyeztek. Debrecenből öt sportoló, két férfi és három nő küzdött az érmekért, köztük az EURO Baptista Gimnázium tanítványa Nagy Angéla. A magyarokat 36 férfi és 10 női versenyző képviselte összesen. Négy napon át zajlottak a küzdelmek.

Az 57 kilós hölgyek döntőjében a nála magasabb angol versenyzővel Crystal Barkerrel küzdött meg Angéla. Nagyon szorosan alakult a mérkőzés, voltak semlegesen ítélő pontozók, akik a második és harmadik menetben Angélát ítélték jobbnak, de végül az angliai versenyzőt hozták ki győztesnek. Ennek ellenére igen is büszkék lehetünk teljesítményére, hiszen ez az első éve a felnőttek között. Ahogy nő a rutinja egyre több sikert érhet el.

Gratulálunk!