Toldi

2017. február 17., 13:25

Toldi kondi

2017. február 16-án a DSZC Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában megrendezett "Toldi kondi" versenyen vettünk részt, ahol a megye legerősebb diákjai mutatták meg erejüket. Összevont csapattal indultunk, az EURO és Medgyessy Gimnáziummal. Az EURO-t mi, Klémán Patrik és Nánási Roland képviseltük.

A versenyt 4 kilós medicinlabda dobással indítottuk, ami kezdésnek nem volt rossz. Következő feladat a guggolás volt 30 kilóval 2 percig. Ez a feladat azoknak kedvezett, akiknek a lábuk rövidebb volt. Utána jött a fekvenyomás, szintén 30 kilóval. Nekem ez a feladat volt a legtesthezállóbb és a húzódzkodás, ami ezt követte. Fel tudtam venni egy ritmust, ami megkönnyítette az egyhuzamban végzendő gyakorlatot. A legutolsó és így a verseny végén a legnagyobb megpróbáltatást jelentő feladat az ingafutás volt, úgy, hogy a kezünkben 2db 20 kilós tárcsát cipeltünk.

A pontozás úgy zajlott, hogy az adott idő alatt minél többet kellett elvégezni a gyakorlatból. Összességében a versenyen jól éreztük magunkat, és éreztük azt is, miben kellene még jobban teljesíteni.

11 megyei középiskola vett részt a versenyen, a mi csaptunk 5. helyezést ért el, amit egy szép éremmel és 2db sportcsokoládéval díjaztak. A részvételt és az együttműködést köszönjük a Medgyessy Gimnázium csapatának.

Klémán Patrik 9. B