Intézményünk a 2020/2021-es tanévben várhatóan az alábbi érettségire épülő, 2 éves, nappali rendszerű szakképzési évfolyamokat indítja.

Szakképzés megnevezése

Jelentkezés feltétele

Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus

érettségi

Közszolgálati technikus

érettségi + egészségügyi alkalmassági

Sportedző (ökölvívás) - sportszervező

érettségi + egészségügyi alkalmassági

 

Az Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus a kis- és közepes vállalat, intézmény informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa lehet. Megfelelő mélységű informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása.

 

Mit csinál egy Közszolgálati technikus? Munkája során személyesen, írásban, telefonon vagy elektronikus kommunikációs csatornákon fogadja az ügyfelek megkereséseit, felvilágosítást nyújt, közigazgatási eljárás keretein belül ügyeket kezel, gépírás, szövegszerkesztés tudás birtokában adminisztratív dokumentációs és ügyviteli feladatokat lát el. Feladata a külső és belső kapcsolattartás, iratok, levelek, egyéb dokumentumok készítése és szerkesztése.

 

Az országban az elsők között indítottuk be a sport (ökölvívó) ágazati képzésünket a Magyar Ökölvívó Szakszövetség támogatásával. Ebben a képzésben érettségi után sportedzői végzettséget lehet szerezni ökölvívás szakágban. A Sportedző - sportszervező megtanítja a sportág technikai, taktikai rendszerét és versenyszabályait. Értékeli a sportolók teljesítményét, korszerű pedagógiai és edzéselvek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket.

 

Jelentkezni intézményünkben személyesen vagy elektronikus formában lehet.
Jelentkezés: 2020. márciusától!

Figyelem! A nappali rendszerű képzésben a 25. életév betöltéséig lehet tanulni.
A jelentkezések beérkezése után értesítést küldünk az egészségügyi alkalmassági vizsgálat és a beiratkozás időpontjáról.  A képzésekről személyesen is érdeklődhet intézményünkben a fenti elérhetőségeken.

A 2020/2021. tanévre - a kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel - befejezett 12. évfolyammal érettségi nélkül is beiskolázhatók a tanulók. Ebben az esetben az érettségi vizsgát legkésőbb 2021. május-júniusi vizsgaidőszak lezárásáig kell teljesíteni.