Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Filmteszt - Beszámoló

Nagy Magyar Filmteszt

Budapest központjában, az Erzsébet téren található Akvárium Klubban került megrendezésre a Nagy Magyar Filmteszt második és harmadik fordulója, 2018. február 28-án, melyen Én is részt vehettem, miután a tizenhétezer induló közül bejutottam a középdöntőbe.

Miután az online fordulón továbbjutottam és kiderült, hogy részt vehetek egy regisztrációt követően az eseményen, nagyon sokat dolgoztam, hogy elmélyítsem tudásomat a magyar filmeket illetően.  Sok filmet megnéztem, összefoglalókat olvasgattam a magyar filmkultúráról.

Ez egy olyan rendezvény volt, melyre háromszáz-háromszázötven ember gyűlt össze. Szüleimmel autóval mentünk Budapestre ahol metróval utaztunk a helyszínre, de korábban érkeztünk, így még várakozni kellett harminc percet a verseny előtt. Amíg várakoztunk újságot lehetett olvasni, amelyet a DUE Médihálózat (korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete) mint rendezvényszervező publikált és osztogatott. Mindezek mellett volt filmes kvíz is és egy bemutató ahol filmes maszkírozást lehetett látni a rendezvény egyik helyszínén. Egy óriási moziteremben volt a megmérettetés, mely a versenyzők részére volt berendezve. Én pont egy olyan helyre ültem, ahol a képernyőt nehezen lehetett látni, a kérdéseket így inkább csak hallottam - ez is befolyásolta a tesztem eredményét. Sajnos nem kerültem be a végső döntőbe, a fináléba, ahova egyébként a legjobban szereplő 24 fő jutott be. Megismerkedtem ott több emberrel, akik ugyan úgy megírták a tesztet, mind a huszonegy kérdést. Egy lánynak csak négy hibája lett de így sem jutott be a döntőbe.

Információim szerint, akik bejutottak, azoknak majdnem mindegyikének maximális pontszáma lett, tehát hibátlan válaszokkal, teljesen megérdemelten kerültek be a legjobbak közé.  A döntő a nagyszínpadon volt. Innen 6 ember jutott tovább a végső döntéshez. A fináléban feltett kérdésekre majdnem mindre tudtam volna Én is válaszolni. A főnyereményt egy nagyon okos és magyar filmekben járatos fiatalember nyerte meg. Megérdemelte.

Örülök, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen, nagyon jól éreztem magam ezen a hétvégén. Jövőre is biztosan elindulok a versenyen!

 

Pankotai Zsolt

9. A