Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézményi protokoll tanulóknak

Néhány alapvető védelmi intézkedésre a 2020/21-es tanév kezdetével továbbra is szükség van, betartása mindenki számára kötelező. Az intézmény épületét, tanóráit kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja.

Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

A személyi higiéné betartása mindenki számára kötelező. Ez magában foglalja a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését, valamint a szájat és az orrot eltakaró eszköz (kendő, maszk) használatára vonatkozó szabályok betartását. Az intézmény bejáratánál elhelyezett vírusölő hatású kézfertőtlenítő használata kötelező az intézménybe való érkezéskor.

A belépésnél és/vagy meghatározott időpontokban érintés nélküli lázmérést végzünk. A lázas tanuló nem tartózkodhat az intézmény területén, erről a szülőt/törvényes képviselőt is tájékoztatjuk.

A maszk, vagy kendő használatán kívül a megfelelő fizikai távolságtartás betartása az intézmény területén belül rendkívül fontos a vírus továbbterjedésének megakadályozásában. Hivatali ügyintézés céljából érkezőknek a maszk viselése kötelező.

A tantermek kapacitásának figyelembevételével lehetőség szerint a 1,5 méteres védőtávolság betartása indokolt, de amennyiben a 1,5 méteres védőtávolság nem tartható, maszk viselése kötelező. Közlekedő területeken (folyosó, lépcsőház, mosdó) a maszk viselése kötelező!