Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Cipősdoboz 2013

2013. december 14-én délután megtelt az EURO aulája kíváncsi gyerekekkel és az őket kísérő szülőkkel, nagyszülőkkel, felnőttekkel. Az iskola diákjai és pedagógusai több mint 60 darab cipősdobozt állítottak össze a debreceni rászoruló gyermekeknek, csatlakozva az iskola fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtési akciójához. Az ünnepség kezdetéig hajtogathattak, kézműveskedhettek a gyerkőcök diákjaink segítségével az erre a célra kihelyezett asztalnál.
Novákné Kónya Zita igazgató köszöntője után Szenczy Sándor, a Szeretetszolgálat elnöke szólt a megjelentekhez, a gyerekekhez egy kambodzsai kislány történetével, s hangsúlyozta, a megbocsátás a legfontosabb az életben, leginkább ilyenkor, karácsony közeledtével.
Ezután ismerős dallamok csendültek fel gitárkísérettel iskolánk volt diákjától, Kuprák Emesétől, majd Vass Noémi Vivien 9. osztályos tanuló Pál apostol Szeretethimnuszának egy részletét szavalta el.
Nagy Tünde, a Baptista Szeretetszolgálat menedzser igazgatója osztotta meg velünk gondolatait az adományozás fontosságáról, s utána az ünnepség fénypontja következett: Szenczy Sándor is osztotta az ajándékokat; igazán megható pillanatokat élhettünk át: csillogó szemek, mosolygós arcok, nevetés – a gyerekek jól érezték magukat és látszott, hogy igazán örülnek a meglepetéseket rejtő doboznak. Volt, aki azonnal kibontotta ajándékát, volt, aki hazáig várt. Elnök úrtól és segítő diákjainktól szaloncukrot, almát és innivalót is kaptak a kicsinyek.
Igazán jó helyre kerültek az ajándékok – reméljük, hogy ünnepségünkkel mindenkinek szereztünk egy gondtalan, kellemes, hangulatos délutánt.