Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Éremmel térne haza a DVSC bokszolója

 

Ökölvívás                                                                       2022.11.05. 10:00

 

Éremmel térne haza a DVSC bokszolója

Komjáthi Nóra gőzerővel készül a közelgő világbajnokságra, amelyre nagy célokat tűzött ki maga elé.

A fiatal öklöző nehézségekkel teli éven van túl, hiszen az Európa-bajnokságra nem sikerült kijutnia. Időközben klubot is váltott, immár a DVSC-ben pallérozódhat a tehetséges sportoló. Komjáthi Nóra a Haonnak elmondta: a lehető legjobb kezekben van, és örül a világbajnoki kvótának. – Sajnos az idei év első versenyén diszkvalifikáltak, mely után mélyponton voltam. Az átigazolásom után sikerült öszszeszedném magam, és a Bornemissza-emlékversenyen legyőztem az ázsiai bajnokot. Ezt követően Debrecenben voltam érdekelt, ahol ellenfelem visszalépett, s így mérkőzés nélkül nyertem meg az ifjúsági magyar bajnokságot. A nehéz kezdetet követően egyértelmű célom volt, hogy kvalifikáljam magam a világbajnokságra, ami szerencsére sikerült – mondta a hajdúsági
ökölvívó.

Forrás: DVSC Boxing

A cívisvárosi sportoló péntekig volt Tatán a válogatott edzőtáborában, ahol sűrű volt a programja, hiszen naponta három edzésen kellett a legjobbját nyújtania. Hétfőn Debrecenben edz egyet, majd kedden megy vissza edzőtáborba Pestre és onnan repül a vb-re.

Komjáthi Nóra hangsúlyozta: mindenképpen éremmel térne haza Spanyolországból. – Javában zajlik már a kemény munka, hiszen két hét múlva kezdődik a vébé. Fontos számomra, hogy jó környezetben készüljek, ezt Debrecenben és az edzőtáborban is megkapom. Úgy gondolom, hogy egy érem minimum van bennem. Jó formában érzem magam, amit az egész verseny alatt szeretnék megőrizni, hogy a végén sikerrel zárjam a tornát – fejezte be gondolatait a DVSC sportolója.

Az ifjúsági világbajnokság november 14-én kezdődik La Nuciában.

Orosz Krisztofer

 

 

GALÉRIA