Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fiatal önkéntesek

Fiatal önkéntesek az Euro iskolában

A 2013/2014-es tanév októberében indult iskolánk diákjainak, a debreceni EURO Szakiskola és Szakközépiskola, Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban a közösségi szolgálat. Ennek finanszírozására az iskola a TÁMOP-3.2.1.A-11/2-2012-0042 azonosítószámú, „Fiatal önkéntesek az Euro iskolában” elnevezésű pályázattal 7.896.550 Ft összeget nyert. A pályázati pénzből a programok megvalósításához és kivitelezéséhez szükséges eszközöket szereztük be (egyen pólók, kerti eszközök, festékek, stb.).

Az alábbi tematikus területek közül választhatnak diákjaink: szociális, oktatási-kulturális és közösségi, valamint környezetvédelmi tevékenység.

A pályázat keretében segítettünk a Pallagi úti Debrecen MJV Idősek Házában, az iskolánk körüli őszi lombgyűjtésben. A csoportok tanárok felügyelete mellett dolgoztak.

Terveink között szerepel még a 9.-es osztálytermek festése, dekorálása, illetve az Idősek Házában a karácsonyi díszítés elkészítése és az ünnepségükön való részvétel.

A közösségi munka célja az, hogy a diákok empatikusabbak, toleránsabbak legyenek másokkal, értékeljék az elvégzett munka jelentőségét, fontosságát. Csapatépítő hatása is van a közösen eltöltött időnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a közösségi munkán való részvétel eredményes, szeretnek a gyerekek együtt dolgozni társaikkal és a tanárokkal is.

Bajkánné Balogh Marianna